Salgó Rallye 2020 – Beszámoló

Tisztelt Támogatónk, Partnerünk! 


A pandémia okozta vészhelyzeti állapot kihatással volt a 2020 évi Országos Historic Rallye Bajnokság megrendezésére. Az előzetes tervekkel ellentétben csak 2020 július 19-n került megrendezésre első futamunk a Salgó Rally 2020.

 
Tekintettel arra, hogy Magyarországon 8 hónapja nem lehetett autóversenyt rendezni, ezért komoly tömeg előtt volt módunk versenyezni. A futamon a historic autók között az előkelő második autóként rajtolás lehetőségét kaptuk 302-s rajtszámmal 


A verseny 9 gyorsasági szakaszát egy napba sűrítette a rendező, amely egy rövidebb szakaszból, egy 26 km-es kör jellegű gyorsaságiból és egy 10 km-es Mátrában vezető technikás pályából állt, amelyeket három körben kellett teljesíteni. A 26 km-s szakasz igazán nehéz volt, macskaköves és saras részek lassú és helyenként végsebességen teljesítendő részek jellemezték, amelyet a versenytársak utolérése külön nehezített. Öt alkalommal is előznünk kellet ezen a szakaszon a nap folyamán.

   
A futam kezdetén érezhető volt rajtunk, hogy régen versenyeztünk, azonban az alapsebességünk megfelelő volt és már az első kör végén az abszolút 3 helyere küzdöttük fel magunkat. Egy motor melegedési gond hátráltatott minket, amely sajnos közel perces hátrányt jelentett az első helyen autózó pároshoz viszonyítottan. Célunk a folyamatos gyorsulás volt és a szakaszok pontos hibamentes teljesítése.

 
Ennek megfelelően haladva a második körben fel tudtunk lépni a 2. helyre. Az utolsó előtti – 26 km-s – szakaszra már csak 20 mp hátránnyal érkeztünk. A szakaszt törekedtünk nagyon gyorsan teljesíteni annak ellenére is, hogy a pálya minősége drasztikusan romlott és csuklógyulladásom nagyon  felerősödött. Magunkat is meglepve jelentőset gyorsultunk és a versenyt vezető párosra 32 mp-et verve az élre léptünk. Az utolsó szakaszon tovább növeltük előnyünket és végül 20 mp-el az abszolút, a kategória és a korcsoport értékelésen túl a nemzetközi értékelést is megnyertük. 


Köszönjük, hogy együttműködésünknek köszönhetően 2020 évben is a Magyar Rally Bajnokság részesei lehetünk! 


Köszönjük a megtisztelő támogatást.  


Beszámolónk: http://rallyfeeling.hu/ismerkedtek-tanultak-es-a-vegen-nyertek/
 

Elkészült csapatunk új honlapja a www.policerallyeteam.com ahol versenyzői múltuk és jelenünk eseményei megtalálhatóak, valamint a Facebook oldalunkon a https://www.facebook.com/policerallyeteam címen is megtekinthető tevékenységünk.  


Futamunk fotóit nagy méretben Wetransfer útján megküldöm!  

Üdvözlettel:

Hoffer Zsolt

Hungarian Police Rallye Team 

www.policerallyeteam.com   

00 36 20 777 48 91