Eger Rallye 2020 – Beszámoló

Tisztelt Támogatónk, Partnerünk! 


A 2020 évi sportesemények megrendezhetősége  a vírusveszély miatt több esetben változott. Sportágunk esetében a 2020 második félévére kialakított verseny rendezési terv nem változott. Az Országos Historic Rallye Bajnokság második versenye a Miskolc Rallye volt, melyet azonban egy sajnálatos baleset megszakított.  Miskolc Rallye, mint verseny, így a pont-táblázatot nem befolyásolta. 


2020. szeptember 4-6 között megrendezett Eger Rallye-ra ezért úgy érkeztünk, hogy abszolútban vezetjük a bajnokságot. 
A futamunkról elmondható, hogy remek szerviz csapatunk és mi is nagyon akartuk a jó eredményt. Autónk felkészült volt és mi is igen alapos munkát végezve, pontos és gyors itinert készítettünk. 


A Salgó Rallye után Egerből is egy értékes eredménnyel szerettünk volna távozni. Sajnos autónk nem így gondolta, amelynek váltója az első 24 kilométeres szakasz közepén beragadt, és 3. fokozatban – 114 km/h maximális sebességgel – kellett teljesítenünk azt a szakaszt, ahol helyenként 180 km/h sebességgel is haladhattunk volna. Tempónkat jelzi, hogy még így is a Historic mezőny 5 helyén végeztünk. 

A második versenynapot a felzárkózás napjának terveztük, amely úton jól haladtunk és lépésről lépésre közeledtünk a dobogóhoz.Sajnos már az első kör végén futómű gondunk akadt, amely által a verenyautónk irányíthatósága igen nehézzé vált. A későbbiek során a futómű gondunk a szervokormány hibájával is párosult, melyek mind megnehezítették a pozíciónk javítását. 


Csapatunk az Opel Kadett GSi-n a futam során hihetetlen energiával, nagyon sokat dolgozott, melynek eredményeként az utolsó kört – az utolsó 3 gyorsasági szakaszt – gond nélkül tudtuk teljesíteni. Hátrányunk nem volt már ledolgozható, de egy értékesnek nevezhető 4. pozícióval a Historic Bajnokság élén maradtunk pontegyenlőséggel.   

       
Köszönjük, hogy együttműködésünknek köszönhetően 2020 évben is a Magyar Rally Bajnokság részesei lehetünk! 

Köszönjük a megtisztelő támogatást.  


Beszámolónk: https://rallyfeeling.hu/gyozelem-vagy-verejtekes-kuzdelem/
 

Elkészült csapatunk új honlapja a www.policerallyeteam.com ahol versenyzői múltuk és jelenünk eseményei megtalálhatóak, valamint a Facebook oldalunkon a https://www.facebook.com/policerallyeteam címen is megtekinthető tevékenységünk.  

Futamunk fotóit nagy méretben Wetransfer útján megküldöm!  

Üdvözlettel:

Hoffer Zsolt

Hungarian Police Rallye Team   

www.policerallyeteam.com       

00 36 20 777 48 91