Vértes Rallye 2020 – Beszámoló

Tisztelt Támogatónk, Partnerünk! 


A 2020 évi Országos Rallye Bajnokság soron következő állomása a Vértes Rallye volt 2020. október 10-11 napokon. Ahogy korábbi beszámolóban jeleztem pontegyenlőséggel érkeztünk a Historic Bajnoki futam Mór központú állomására. 
A versenyt megelőzően volt lehetőségünk tesztelni az autót, amely hibátlanul működött. A 2019 évi Székesfehérvár Rallye – melyen rajthoz álltunk – pályáival több vértesi pálya megegyezett. A két tényező miatt bizakodóan vártuk a futam rajtját. 
A pályabejárásunk eredményes volt. Terveinknek megfelelően egy lendületes, helyenként bevállalós itinert készítettünk annak érdekében, hogy a hét gyorsasági szakaszt jól teljesíthessünk és az abszolút első helyért küzdhessünk. 


A vasárnapi versenynapon igen változatos időjárási körülmények vártak a mezőnyre, amelyet az abroncsok megfelelő időben történő cserélésével tudtuk megfelelően lereagálni.
A verseny leghosszabb szakaszával indult a futam az oroszlányi gyorssal, amely 17,3 km hosszúságú volt. Jó tempóval, lendületesen tudtunk a szakaszon közlekedni, azonban a technika ördöge már itt elért minket. A célvonal előtt kb 2 km-el a váltónk 3. fokozatban maradt, jelentős sebesség vesztéssel tudtunk csak az utolsó két kilométeren haladni. Ennek ellenére abszolút második idővel teljesítettük a szakaszt, lemaradásunk mindössze 2 mp volt.

 
A második szakasz egy szűk, de tempós, ugyanakkor technikás pálya a Csákberény -Kőhányás gyorsasági, amelyre sikerült a váltót működésre bírni. A harmadik fokozatból kijött, ugyanakkor nehézkessé vált a fokozat kiválasztás és a 4. fokozatot a váltónk nem is vette. A 3.-ból 5.-be váltás jelentős időveszteséget eredményezett. Ezen nehezítés ellenére ismét második idővel teljesítettük a szakaszt, különbség sem jelentős, mindössze 1,6 mp. 

A kör utolsó szakasza a Nagyveleg gyorsasági volt, ahol a lendületünket megtartva kezdtünk és a 4 mp-es hátrány ledolgozását terveztük gondjaink ellenére. A rajttól egy kilométerre járhattunk, amikor a váltó ismét 3. fokozatban maradt. Így kellett a tempós gyorsasági szakaszon végigjönnünk, amely 20 mp veszteséget eredményezett. Ami a tempót mutatja, hogy a két első szakaszon olyan sebességgel tudtunk menni, hogy abszolútban a 2. helyen álltunk így is. 
A szervizbe mentünk és bíztunk abban, hogy a gondunkra lesz megoldás. Sajnos nem lett. A váltó hibája a szervizünkben nem volt javítható, mely miatt a verseny feladására kényszerültünk! 


Köszönjük, hogy együttműködésünknek köszönhetően 2020 évben is a Magyar Rally Bajnokság részesei lehetünk! 

Köszönjük a megtisztelő támogatást.  


Beszámolónk: https://rallyfeeling.hu/van-meg-bizalom-autoban-csapatban-es-magukban-is/

Üdvözlettel:
Hoffer Zsolt

Hungarian Police Rallye Team 

www.policerallyeteam.com       

00 36 20 777 48 91

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük