II. Nyíregyháza Rallye 2020 – Beszámoló

Tisztelt Támogatónk, Partnerünk! 


A 2020 évi Országos Rallye Bajnokság záró futama a II. Nyíregyháza Rallye volt 2020. november 6-8 napokon. 2019 évben nagy fölénnyel nyertük ezt a futamot, ezért bizakodóan, megfelelő felkészültséggel és itinerrel vártuk a versenyt.

 
A versenyt megelőző héten a felkészített Opel Kadett GSi tesztelésére is volt módunk. A futamra ismét úgy érkeztünk, hogy az abszolút első helyért kívánunk csatázni a 9 gyorsasági szakaszon. 

 
A Rally Európa Bajnoksággal (ERC) együtt került megrendendezésre futamunk, óriási média és nézői érdeklődés mellett. Első gyorsasági szakaszunk a RabócsiRing versenypályán volt, ahol szinkronpálya jellegű nyomvonalon, egy időben két versenyautó futott. A RabócsiRing versenypálya – vezetéstechnikai pálya részéhez erősen kötődünk, hiszen csapatunk pilótája részt vett a pályarész tervezésében és a Vezetéstechnikai Centrum vezető oktatója. 

 
Ezért különösen nagy élmény volt az 5000 fős nézősereg előtt versenyezni és az első szakaszon, a magyar értékelés első helyét megszerezni, amely biztató volt számunkra. A szombati versenynapon már igen nehéz, saras, és keskeny szakaszok vártak ránk és az Opel Kadett GSi-re. 


A szombati nap első szakasza baleset miatt etap lett, azaz közúti tempóban, de nézők előtt haladhattunk át. Így volt módunk megtapasztalni, hogy milyen sokan várnak minket és autónkat a pálya mellett. 


A következő szakaszon már versenytempóban lendületesen, gyorsan haladtunk. Sajnos ismét – már érthetetlen módon – elért minket a technika ördöge. A váltónk okozta ismét a problémát. A versenyautónk váltóját futam előtt revízióztattuk, ennek ellenére ismét gond volt vele, először a 3., majd pár perccel később az 5. fokozatot nem vette. A maradék fokozatok használatával haladtunk tovább, azonban a szakasz célja előtt már csak 2. fokozat maradt. 

 
A gyorsasági után a mozgó szerviz csapatunk az  ellenőrzés során megállapította, hogy a váltóház kilyukadt. Tekintettel arra, hogy Abaújvár határában voltunk, nem volt lehetőségünk időben kicserélni a váltót. A két gyorsasági szakasz között lévő útra számított idő kevés volt egy ekkora feladat végrehajtására. 


A fentiek miatt a futam feladására kényszerültünk. Technikai problémáink az alapos felkészülés ellenére sem kerültek el egész évben, amely miatt a Historic Bajnokság abszolút 3. helyére csúsztunk vissza. 


Köszönjük, hogy támogatásának köszönhetően 2020 évben is a Magyar Historic Rally Bajnokság részesei lehetünk! 

Köszönjük a megtisztelő támogatást. 

 
Beszámolónk: https://rallyfeeling.hu/biznak-benne-hogy-a-2021-es-ev-jobb-lesz/
 
Üdvözlettel:
Hoffer Zsolt

Hungarian Police Rallye Team

www.policerallyeteam.com     

00 36 20 777 48 91

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük