Kamion EB 2021 – Közlekedésbiztonsági Park

Kamion EB 2021 – Közlekedésbiztonsági Park

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!

A Közlekedésbiztonság javítását célzó programunk elismeréseként éltük meg, hogy a Kamion Európa Bajnokságra Hungaroringen megrendezésre kerülő futamának rendezőjétől felkérést kaptunk.

2021. június 12-13 napokon 1000m2-es területen építettük fel Közlekedébiztonsági Parkunkat, amelynek aktív eleme volt a statikusan kiállított versenyautónk és a versenyszimulátor is, amelyen ismét rallye program futott a Hungarian Police Rallye Team versenyautójának dekorációjával.
Előzetes jegyeladási adatok alapján 6-8000 fő szurkoló érkezésére lehetett számítani, akik a futamra ki is látogattak. A Kamion futamok közötti időszakot vártuk aktív időszaknak, a futamok ideje alatt látogatóra nem számítottunk. A programunk látogatottsága a vártnál jelentősebb és aktívabb volt, a főfutamok ideje alatt is jelentős látogatóval tudtunk foglalkozni és ez által a balesetmegelőzés témakörét hangsúlyozni.
Hosszú sorok álltak valamennyi programelemünknél!


Sikere volt a szimulátornak, amelyen játékot is hirdettünk. Oly módon tettük, hogy Kristóf teljesített egy szakaszidőt, amelyet közzé tettük social média felületeinken és kommunikáltuk, hogy akik jobb időt teljesítenek, mint a Kristóf ideje, azok közül a legjobb időt teljesítő személy teszten a Ford Fiesta Rally3 utasa lehet. Bár Kristóf nem törekedett egy megdönthetetlen időre, így is csak egy fő tudott jobb időt teljesíteni és ezáltal ő lesz vendégünk a Székesfehérvár-Veszprém Rallye előtti teszten.
A gyermekek – három instruktorunk aktivitásával – teljesítették a Super Gold tribün mögött kialakított közlekedési pályánkat. A pályaelemek között szerepelt a
jobbkéz szabály megismerése és alkalmazása, az Elsőbbségadás kötelező és a STOP táblákhoz való alkalmazkodás, a körforgalomban való megfelelő haladás, a lámpákhoz alkalmazkodás, a Gyalogátkelő hely megközelítésének szabályai, amelyeken felül instuktoraink folyamatosan újabb feladatokkal is színesítették a
programot. A KRESZ szőnyeg és az Óriás társasjáték is kedvelt elem volt látogatóinknál.
Minden gyermek és felnőtt a teljesítménye alapján „jutalomban részesült” csapatunk és partnereink ajándékait adtuk át. Sikere volt a lufi ajándékainknak, a
logózott karkötőknek, ismertetőknek, fényvisszaverőknek, és a Floney mézpasztilla ajándéknak.
A versenyautónk ki volt állítva, amely igen aktív érdeklődést váltott ki. Több alkalommal mutattam be a versenyautót – technikai paramétereit ismertetve és ajárművet bemutatva. Mindkét programnapon be is indítottuk a versenyautót a nézői kérésnek helytadva, amelynek fénypontja talán a versenyprogram aktiválása volt.
A Kamion EB alkalmával kb. 3000 fő fordult meg parkunkban és kapott információt csapatunk működéséről, céljairól és ez által a közlekedés biztonságának javításáról.

2021 évi előzetes terveink között a Kamion EB nem szerepelt, amely rendkívüli és sikeres kiegészítése lehet a versenyévadra tervezett Közlekedésbiztonsági programsorozatuknak.

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat, elképzeléseinket. A weboldalunkon található képeket nagy felbontásban kérésre megküldjük. 

 Tisztelettel:

Hungarian Police Rallye Team 
Hoffer-Fehér Anita
Hoffer Zsolt & Kasza Kristóf
Ford Fiesta Rally3