Közlekedésbiztonsági Park – Vértes Rally 2021

Közlekedésbiztonsági Park – Vértes Rally 2021

A szervizterület be- és kihajtó pontja mellett egy több, mint 3000 cm2-s, biztonságos területet kaptunk a terület tulajdonosától az ADIENT HUNGARY Kft.-től.

Itt kapott helyet szervizünk és a terület nagyobb részén a Közlekedésbiztonsági Parkunkat építettük fel. A hozzánk látogatók zavartalanul és teljes biztonságban vehettek részt programunkon, és szerezhettek tapasztalatot a közúti közlekedés fontosabb elemeiről, szabályairól.

A felépített parkot úgy alakítottuk ki, hogy a szervizbe érkező látogatók már messziről észrevehették a nagy területen kialakított közlekedési KRESZ pályát, sátrainkat, aktivitásainkat. Külön érdekességként állítottunk ki egy Ford Crown Victoriát, amely egy évvel korábban még Mexikóban rendőrségi szolgálati rendőrautóként üzemelt. Nem csak megtekinthető volt az autó, hanem akár lövedékálló mellényt is felvehettek látogatóink, hogy „rendőri felszerelésben” tapasztalják meg a rendőrségi célokra épített autó sajátosságait. A Ford Crown Victoria beépített „szirénáját” előszeretettel kapcsolgatták ifjú és olykor idősebb látogatóink, amely további érdeklődőket vonzott parkunkhoz.   

A futamot megelőzően aktív kommunikációval hirdettük meg programunkat a social média felületeken és a térség portáljain. A Közlekedéstudományi Intézet felajánlott programunk sikeréhez autós- és motoros vezetéstechnikai tréningeket, amelyeket a programunk legalább három pontján aktívan résztvevő felnőttek között sorsoltunk ki.

Aktivitásunk eredményeként programunkon rengetegen voltak, folyamatosan és nagy létszámú érdeklődés mellett végezhettük tevékenységünket.

A nyári időjárás kedvező volt ahhoz, hogy minden korosztály megtalálja nálunk a számára fontos információt a közlekedési szabályokról, azok változásairól, a balesetmegelőzéséről, a közlekedés biztonságosabbá tételéről, a baleseti károk rendezéséről és annak ügyintézési lehetőségeiről, a  járműtechnikai fejlődéséről, a vezetést támogató rendszerek értékeiről, az alkoholfogyasztás kapcsán padig új ismeretekkel bővülhettek az alkohol ismereti tesztnek és a „részegszemüveg” gyakorlatnak köszönhetően. Versenyautónk is kipróbálható volt a virtuális térben, hiszen ismét megtalálható volt csapatunknál a legjobb versenyszimulátor, amelyben realisztikus élményként volt megtapasztalható a versenyautó mozgása.

A futamot követően ki is sorsoltuk a motoros vezetéstechnikai tréning résztvevőit, – 25 főt – akik együtt 2021. szeptember 25-én éltek is a lehetőséggel és tettek azért, hogy motorkezelési tudásuk fejlődjön és ezáltal  biztonságosabban és tudatosabban vegyenek részt a közlekedésben.

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat.

Tisztelettel:

Hungarian Police Rallye Team 

Hoffer-Fehér Anita / Hoffer Zsolt 

Ford Fiesta Rally3