A közút nem versenypálya – NÚSZ Zrt és a HPRT közös kampánya

A közút nem versenypálya – NÚSZ Zrt és a HPRT közös kampánya

A tavalyi sikerek után folytatódik a #közlekedjbiztonságosan kampány

2022-ben is folytatódik a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) és a Hungarian Police Rallye Team Kft. (HPRT) közös kampánya, amely a biztonságos közlekedésre hívja fel a figyelmet. Az együttműködés keretében ismét edukatív videósorozat készült, amely ezúttal nemcsak a sofőrökhöz, hanem az utasokhoz is szól. 

A kampány keretén belül a szakemberek olyan ötrészes jótanács csomagot készítettek, amely segít a vezetőnek a felkészülésben, így a biztonságos, hatékony közlekedésben, továbbá tippeket ad az utasoknak is, mire figyeljenek, és hogyan viselkedjenek az autóban.

„A jármű kormánya mögé ülve felelősséggel tartozunk tetteinkért. Kiemelten fontos, hogy indulás előtt tudatosan készüljünk fel az utazásunkra. Felelősséggel tartozunk minden közlekedési manőverünkért, saját magunk és mások biztonságáért, ezért mindig higgadtan üljünk autóba, ne az úton vezessük le a feszültséget! Az átgondolt járműkezelés abban segít minket, hogy adott közlekedési szituációra a lehető legjobb tudásunk szerint, helyesen tudjunk reagálni. – emelte ki Hoffer Zsolt.

Ez egy pilóta esetében sincs másként. Zsolt ralipilótaként megtapasztalta az évek alatt, hogy az egyetlen járható út, ha tiszta fejjel és koncentráltan vezet. Ezt tanácsolja mindenkinek, hiszen a közúton közlekedő sofőrnek ugyanúgy, mint egy versenyzőnek, az a legfontosabb, hogy fejben felkészüljön a lehetséges kihívásokra és biztonságosan érjen célba.

A 2021-ben indított #közlekedjbiztonságosan kampányt idén is a közlekedési kultúra napján indította el a NÚSZ Zrt., amely felelős állami vállalatként a jogszabályokban meghatározott feladatain túl évek óta nagy hangsúlyt fektet a hazai közlekedési morál javítására, a kulturált közlekedés népszerűsítésére. A kampány keretében a társaság a Hungarian Police Rallye Team mellett együttműködik többek között a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a M1RA csapattal.

A közút nem versenypálya – NÚSZ Zrt és a HPRT közös kampánya 2022