Közlekedésbiztonsági Park – 56. Mecsek Rally 2023

Közlekedésbiztonsági Park – 56. Mecsek Rally 2023

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!


A tradicionális Mecsek Rallyval folytatódott a HUMDA Országos Rallye Bajnokság, amelynek Pécs város adott otthont. A futam rallysport szempontból kiemelkedő volt, hiszen a Mecsek Rally a Historic Európa Bajnoki sorozatnak és a nemzetközi MITROPA Bajnoki sorozatnak is fontos eleme, melyen túl hazai szinten valamennyi bajnoki sorozat mezőnye is rajthoz állt. A népes, 200 versenyzőpárost felsorakoztató mezőny 2023. június 22-24 között került megrendezésre.

A verseny lebonyolítása szempontjából kiemelkedő helyszín volt Pécsen a Széchenyi tér, amelyen a 23.-án a rajtdobogón haladt át a mezőny, majd 24.-én már a céldobogó volt ugyanezen helyszínen.


A Hungarian Police Rallye Team ennek ismeretében a Közlekedésbiztonsági Parkot a Széchenyi téren alakította ki. Tulajdonképpen a Széchenyi térre beguruló
versenyautók dobogó előtti várakozó területe mellett tudtuk kialakítani, a közel 700 m2-s parkunkat, közvetlenül a Dzsámi előtt, amelyet megkerülve érkeztek a versenyautók.

Pécs városának és a verseny rendezőjének – a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. – média felületeit is igénybe véve törekedtünk programunk érkezését beharangozni.
A verseny időtervét, a rajt és a cél ceremóniák időpontját is figyelembe véve 2023.06.23-án 14 órától 20 óráig, 24-én 11 órától 19 óráig hirdettük meg a programunkat.

A pénteki napon igazi forróság fogadta a látogatóinkat, amely sokakat távolt tartott ugyan, de így is elmondható, hogy folyamatos látogatói jelenlét mellett több száz fő járt közlekedésbiztonsági parkunkban. A pénteki napon a zárás után a parkot minimális területre, sátrak alá összepakoltuk, mert vihar érkezésére lehetett a meteorológiai előjelzések szerint számítani. A pénteki nap éjjelén több szupercella érkezett Pécs-re, amely a térségben komoly károkat okozott. A MITKO sátrai megérezték ugyan a kiemelkedően szélsőséges körülményeket, de eszközeink biztonságban várhatták a másnapi kezdési időpontot.

A szombati nap hőmérsékletben enyhébb időjárása és a futam hosszú célceremóniája eredményeként rendkívül sok gyermek és felnőtt látogatta meg aktivitásunk elemeit.

Célunk, hogy minden korosztály számára értékes, előremutató és fejlesztő információkat adjunk át a biztonságosabb közlekedés elérése érdekében. A kiemelkedő helyszín ebben segítségünkre volt, amelynek köszönhetően az idei év leglátogatottabb programját tudtuk teljesíteni. Program során törekedtünk arra is, hogy az online térbe fotókat, rövid videókat tegyünk fel a programunkról, programelemeinkről, amellyel még szélesebb körben tudunk üzenni, illetve programunk látogatására invitálni.
Az online felületeink, amelyeken csapatunk aktivitásai megjelennek:
https://www.facebook.com/policerallyeteam
https://www.instagram.com/hungarianpolicerallyeteam/
https://www.tiktok.com/tag/hungarianpolicerallyeteam

Pécs város hírportálján tevékenységünkről megjelent hír:

https://www.psnzrt.hu/2023/06/24/nepszeru-a-kozlekedesbiztonsagi-park/?fbclid=IwAR2FAkIFMssxK-tfq7Dnhx3oFWh1D2_7OuxEMkcjcf6kSpVSpcuZ7qAmW_4

Büszkék vagyunk arra, hogy a közlekedésbiztonság javítása érdekében végzett programjainkon saját aktivitásainkhoz partnereink is csatlakoznak.

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat, elképzeléseinket.

Tisztelettel:                      

Hungarian Police Rallye Team 

Hoffer-Fehér Anita