Közlekedésbiztonsági Park – HRC East Rally 2023 Eger

Közlekedésbiztonsági Park – HRC East Rally 2023 Eger

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!


A Hungarian Police Rallye Team 2023 évi közlekedésbiztonsági programvonalát a HUMDA Országos Rallye Bajnokság ORB futamainak megfelelően tervezte, amely alapján a következő helyszínünk 2023. augusztus 5-6 időponttal a Veszprém Rally 2023 lett volna.
Azonban 2023. július 15-16 napokon Eger központtal került megrendezésre a HUMDA Országos Rallye Bajnokság Historic – ORB2 – ORB3-s futama 108 versenyzőpárossal.

Eger városába több év kihagyás után tért vissza a rally, amely rendkívül jó fogadtatása mellett csapatunk is felkérést kapott, hogy a futam fő napján, 07.16-án Eger város Dobó terére vigyük el programunkat.
A város és a rendező felkérésének szívesen tettünk eleget, hiszen Eger legismertebb terén tevékenykedhettünk, nagy számú látogatóra számíthattunk a célceremóniákhoz kapcsolódóan illetőleg azon kívül is.

A parkunkat közvetlenül a céldobogó mellé építhettük fel kb. 800 m2-es területen. A tér szökőkútja és a párakapu közelsége biztosította, hogy látogatóink a
programunkon úgy tudtak részt venni, hogy azt a kiemelkedő forróság sem befolyásolta hátrányosan.


A Közlekedésbiztonsági Park felépítését követően már 10:00 órát megelőzően fogadtuk látogatóinkat, akik a délelőtt és a déli időszakban a térre látogatókból álltak, valamint a social médiában végzett hirdető, népszerűsítő aktivitásunkra reagálókból álltak.
13 órától kezdődően megérkeztek az ORB3 verseny résztvevői, akik egyesével gurultak be a Dobó tér területére. Az ORB3-t követően a Historic mezőnye, majd az ORB2 versenyzői érkeztek. A sort pedig a futamon teszt kategóriában induló ORB versenyzők zárták, akik között csapatunk is jelen volt. Idén először tudtunk versenyautóba ülni, amely sajnálatos módon nem a megismert és megszeretett Ford Fiesta Rally3 volt. Panaszra azonban így sincs okunk, hiszen kipróbálhattunk egy topp kategóriás Rally2-s versenyautót, amely természetesen az engedélyezett és büszkén viselt „rendőr dekor”-t kapta.

A Közlekedésbiztonsági Park a kiváló helyszínnek és az igazán kedvező nyári időjárásnak köszönhetően nagy érdeklődésnek örvendett minden korosztály
tekintetében.

A turisták által látogatott téren magyar és külföldi családok, felnőttek és gyerekek számára tudtuk megmutatni, hogy nyári időszakban mennyire fontos, hogy
foglalkozzunk a közlekedés sajátosságaival, veszélyeivel és azzal, hogy hogyan tudunk felkészülni a balesetek elkerülésére.
Az online felületeinkre napközben és a program után egyaránt fotókat és videókat helyeztünk el, amely által még szélesebb körben tudtuk munkásságunkat és a
partnereinket bemutatni.

A HUMDA Országos Rallye Bajnokság soron következő állomása Veszprém Rally lesz, amely sajnos időponti szempontból egybe esik a Balaton partján végzett közlekedésbiztonsági aktivitással. Így a Veszprém Rallyra tervezett programunk nem, vagy csak korlátozott módon tudjuk megvalósítani.

A Rally futamról:
A futam teszt jellege lehetőséget adott arra, hogy pilótánk a Rally szakágvezetői feladatait erre a futamra félre tegye és résztvevője legyen a HRC East Rally 2023-nak. Alapvető cél nem lehetett más, mint a részvétel és egy komoly versenyautó megismerése, a futam élményként történő megélése. A kihagyás érezhető volt párosunkon, de a tőlük megszokott módon gyorsasági szakaszról gyorsasági szakaszra fejlődtek, gyorsultak, melynek eredményeként karcmentesen, az abszolút értékelés 4. helyén vitték célba a top kategóriás versenyautót.

Nem akármilyen autóval, újra a versenypályákon Hoffer Zsolt

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat, elképzeléseinket.

Tisztelettel:                      

Hungarian Police Rallye Team 

Hoffer-Fehér Anita