Közlekedésbiztonsági Park – IV. Rally Hungary 2023 – Nyíregyháza

Közlekedésbiztonsági Park – IV. Rally Hungary 2023 – Nyíregyháza

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!


A HUMDA Országos Rally Bajnokság záró futama a IV. Rally Hungary volt, amely egyben a Rally Európa Bajnokság (ERC) záró futama is volt egyben. A 2023 október 06 – 08 között Nyíregyháza központtal megrendezésre került futam kiemelt nemzetközi érdeklődés mellett zajlott.


A futam a hazai autósport rendezvények sorában a Formula1 után a második helyre tehető, helyszínei tömegeket vonzanak, amelyet figyelembe véve a
Közlekedésbiztonsági Parkunkat a legideálisabb helyre és időre terveztük. A verseny talán legfontosabb napján 07-én Nyíregyháza belvárosában gyorsasági
szakasz került megrendezésre, a nézői biztonságot előtérben tartó nézői pontok kijelölésével. Csapatunk a pálya leglátványosabb pontja mellett alakította ki
közlekedésbiztonsági parkját Nyíregyháza, Kossuth téren. 09:30 órakor „nyitottunk” és 16:30 órakor zártuk programunkat.

A futamot, így programunkat megelőzően felkerestük azon online felületeket, és a social média oldalakat, amelyek útján széles körbe eljuttathattuk programunk hírét és plakátját.

A program előzetesen történt meghirdetése, a kiemelt versenypont közelsége, valamint a Kossuth tér forgalma ismét komoly érdeklődést eredményezett. Számítva a látogatók számára programunkba aktívan bevontuk a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye Balesetmegelőzési Bizottságát, és természetesen a Magyar Biztosítók Szövetségét (MABISZ).

Tartottunk az esetleges csapadéktól, így a térre épített programunk egy jelentős része sátrak alá került. Nem maradhatott el előadósátrunk, ahol instruktorunk a KRESZ és annak szabályai kapcsán tartott szórakoztató, bevonó előadást, amely mellett a reflex képességet fejlesztő játékunk is sikerrel működött, akárcsak az óriás társasjáték. A MABISZ kollégái hajtogatható-autós színezővel, feladatokkal és sok hasznos információval várták az érdeklődőket, a rendőr kollégák pedig komolyan készületek Öv-szimulátorral, KRESZ színezővel, a részeg-szemüveges játékkal, tábla kirakóval, valamint motorszimulátorral. Parkunk kiemelt eleme a közlekedési minicity, azaz a közlekedési szituációkat szemléltető park, ahol felnőttek és gyermekek együtt szórakozva tanulhatták meg a közlekedés legfontosabb szabályait.

Büszkék vagyunk arra, hogy a közlekedésbiztonság javítása érdekében végzett programjainkon saját aktivitásainkhoz partnereink is csatlakoznak.

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat, elképzeléseinket.

Tisztelettel:

Hungarian Police Rallye Team
Hoffer-Fehér Anita