HPRTeam

A csapat

Hoffer Zsolt – Pilóta

Versenyzői pályafutásom 2000-ben kezdődött és 2004-ig szlalom, illetve szlalom sprint versenyeken egy Lada 1200-essel. 2005-től Honda Civic Vti-vel versenyeztem amatőr rallyban, majd 2006-ban az MNASZ Országos Rally3 Bajnokság N2-es kategóriában 2 lettem.

2008- 2010 között egy N2-es Suzuki Swifttel versenyeztm Suzuki kupban is. 2008-ban megszereztem az N2 géposztály és a Suzuki Swift Kupa bajnoki címét, mely eredménye alapján 2009. januárjában a MNASZ Válogatottjának kerettagjává választottak. 2009 –ben a kategória és a Swift kupa bronzérmes pozícióját szereztem meg. A 2010-es évben pedig a kategória és a Swift kupa ezüstérmese lettem.

2011-ben az ORB-6 katgóriában egy Citroen C2R2 versenyautóval, 2012-ben egy Skoda Fabia R2 típusú versenyautóval álltunk rajthoz. Az új autó és a versenyek előtt tudatosan végrehajtott tesztek meghozták csapatunk számára az eredményt. A Hungarian Police Rallye Team 2012 évben az ORB-6 Murva és az ORB-6 Kategória Bajnoki címét is magunknak tudhattuk.

2013 évben az Országos Rallye Bajnokság néhány futamán valamint a Rallye Európa Bajnokság (ERC) Lengyelországi állomásán a 70. Rajd Polskin álltunk rajthoz, mely futam a szélsőséges időjárás miatt 2013 év legnehezebben teljesíthető futama volt. A futamot a kategória 5. helyén fejeztük be a 18 rajthoz álló páros közül. 2015-ben és 2016-ban az Országos Rally Bajnokság 6-os kategóriájának 2. helyén végeztünk.
2017-ben egy Opel Adam R2-vel megnyertük a 6-os kategóriát és a 2WD, azaz a kétkerék meghajtású bajnokság bajnokai lettünk. Ezt követő 2 évben egy Opel Kadett 2.0 GSi Gruppe A volánja mögött a Historic kategóriában versenyztem. 2019-ban a Rally Hungary Európa Bajnoki futam Historic verseny abszolút első helyét szereztük meg.

2021 – Ford Fiesta Rally3…

2022 – Ford Fiesta Rally3…


Czézinger Kristóf – Navigátor

2 éves koromban vitt el édesapám életem első rally versenyére az 1997-es Budapest rally-ra. Ezt követően hosszú évekig jártuk a versenyeket szurkolóként, baráti társasággal igazi kempingezős formában, ami kellemes emlékeket idéz, hiszen a mai rohanó világban egyre nehezebb összehozni ilyen pillanatokat. 2006-ban megismerkedtem a fényképezéssel és innentől már a gép optikáján keresztül csodáltam a hazai és nemzetközi megmérettetéseket.

Édesapám 2013-ban fejezte be a versenyzést és ezzel egyidejűleg én is elkezdtem bontogatni a szárnyaimat pilótaként, Mocher László barátom biztosított számomra egy volt Rally2-es bajnokautót egy gr.A-s Skoda Favoritot, amit apukámmal közösen építettünk „újjá“.

Az első verseny remekül sikerült, kategória második helyen végeztünk a rabáringi sprint futamon. 

Az elő saját versenyautómat 2014-ben vezettem, egy kerek lámpás N csoportos Zsigulit. Továbbra is a rally sprintnél maradtam és bár együtt mentünk az A kategóriás autókkal, de esős időben és murván tudtunk meglepetéseket okozni. Év végére már egy kocka Suzukiban ültem és a kategóriánk első felében találtuk magunkat. 

A 2015-ös év izgalmakkal teli volt, elkezdtük átépíteni a Suzukit, hogy Rally2-es futamokon is versenyezhessünk vele. Az év első versenyén az Eger rallyn egy Suzuki Ignist vezettem, majd a Szombathely rally-ra visszaültünk a már korábbiakban megismert Skoda Favorit-ba, amivel rendkívül jó sikerült autózni, vezettük a kategóriánkat és az R2-es autókkal is fel tudtuk venni a versenyt, de a célt sajnos nem láttuk meg műszaki hiba miatt. Veszprém rallyn már a saját Suzukimmal indultam. Az öröm nem tartott soká, mert a második szakaszon balesetet szenvedtünk és totálkáros lett a kocsi.

A történtek után azt találtam a legjobbnak, hogy minél előbb ismét autóba üljek, ezért már pár héttel a baleset utána egy sprint versenyen előfutóként indultam. Még ebben az évben a navigátorkodásba is belekóstoltam.

Később egy sprintes 1.6 A-s Lada boldog tulaja lettem, amit ismét átalakítottunk, hogy bajnoki futamokon is indulhassak vele.

2018-ban jött az ötlet, hogy VFTS-t építek belőle, ami rengeteg időt és energiát emésztett fel.

2019-es év második felére elkészült a VFTS-s, több bajnoki futamon is indultunk. Sokszor küzdöttünk technikai problémákkal, de úgy érzem lassan teljesen kiforrja magát és leküzdjük a kezdeti nehézségeket.

2021-ben a Hargita rally sikereket hozott, de sajnos életem első ORC futamán a Vértes Rally-n kategória első helyről kellett feladnunk a versenyt egy műszaki probléma miatt.

Az évek alatt navigátorként is folytattam a versenyzést, többek között a Veszprém környéki pályákon és Zsoltival az első közös versenyünkön a Szilveszter rally-n, valamint 2020-tól a munkám révén a verseny szervezésbe is belekóstolhattam.  Nagyon várom a 2022-es évet, hiszen idén már Zsoltival fogok menni a magyar bajnoki futamokon, valamint 2-3 versenyt pilótaként is tervezek a VFTS-el külföldi versenyeken.

2022 – Ford Fiesta Rally3 – navigátor

2022 – Lada VFTS – pilóta