I.Therwoolin Boldogkő Rally 2021 – Beszámoló

I.Therwoolin Boldogkő Rally 2021 – Beszámoló

Tisztelt Partnerünk!

A 2021 évi Országos Rallye Bajnokság első futama az I. Therwoolin Boldogkő Rally volt 2021. április 16-17 napokon. Sajnos ezt a versenyt nézők hivatalosan még nem látogathatták.

A futamon Hoffer Zsolt – Kasza Kristóf páros indult a Hungarian Police Rallye Team Kft. színeiben, egy az FIA-nál 2021. 03. 01-én létrehozott új kategória egyik első versenyautójával egy Ford Fiesta Rally3-al.

A versenyzés izgalma mellett csapatunknál egyéb izgalmak is voltak. Pénteken jelezte az M-Sport (az autót építő csapat), hogy az autó összes tőcsavarját cserélni kell, mindezt úgy, hogy a szombati napon gépátvételre kellett vinni az autót. Szombaton délben érkeztek a csavarok és így időben a Boldogkő Vára mellett kialakított parc ferme területére állhattunk a Ford Fiesta Rally3 versenyautónkkal.


Az új autó pilótánk számára sok ismeretlen jelentett, új hajtáslánccal kellett megismerkednie, az új típusú versenyelektronika és turbós motor együttesen más járműkezelést várt el tőle, valamint új volt a navigátor személye is, akinek még a jogosítványa is csak 6 hetes, azaz nem csak összeszokniuk kellett, hanem a navigátornak bele is kellett tanulnia a rallye navigálás rejtelmeibe. Új volt a csapatvezető személye is, így mondhatjuk, hogy a Boldogkő Rallye alkalmával a csapat együtt fejlődött. Az autó egyedi és feltűnő fényvisszaverő dekorációja, illetve a 112es rajtszám kifejezetten nagy érdeklődésre talált. A versenyautót biztosító profi szervízcsapat, jól felkészített autót hozott a versenyre, a futam során hasznos tanácsokkal látták el csapatunk tagjait.

Az első szekcióban lévő 3 gyorsasági szakaszon voltak kisebb kalandjaik a fiúknak, melyek kívülről látványosak, belülről izgalmasok voltak.  Ez az a része a rallynak, ami a nehézsége mellett a szépségét is adja.

A második körre már látszott, hogy az eső nem elkerülhető, de a csapat addig számolt, egyeztetett, míg második körre is fenn hagytuk a középkemény versenygumikat. Döntésünk jónak tűnt a kör utolsó gyorsaságijának feléig, ahol leszakadt az égalja, amely jelentős tempó csökkenést kívánt meg a párostól.

A szervizparkban átbeszéltük az itinert és néhány helyen belejavítottunk, pontosítottuk. A harmadik kör kezdetén nem volt egyértelmű, hogy milyen időre számítsunk, ezért a teszten megismert soft abroncsokra eset választásunk, a csomagtartóba két – intenzív esőzés esetén jól használható – abroncsot helyeztünk el és nekifutottunk a verseny utolsó körének. 

A nedves pályákon igen jó, de biztonságos tempót tudtunk autózni, majd megérkezett az eső így a tempó már nem volt olyan nagy, de legalább csúszott és vele mi is. A második gyorsasági szakasz célba érkezése után Rakacán kicseréltük a két hátsó kereket Cinturato vizes versenyabroncsokra. Az utolsó gyorsasági szakaszon okozott meglepetést az ismeretlen gumi a hátsótengelyen, valamint az intenzíven szakadó eső egyaránt. De sikerrel leértek a fiút.

A kitűzött célunkat teljesítettük és nagyon bizakodón várjuk a május közepén megrendezésre kerülő versenyt, ahol reméljük már nézők előtt versenyezhetünk és a Közlekedésbiztonsági parkot is felépíthetjük.

Köszönjük, hogy Partnerünk és támogatja programunkat, elképzeléseinket.

A weboldalunkon található képeket nagy felbontásban kérésre megküldöm.

Hungarian Police Rallye Team

Hoffer Zsolt & Kasza Kristóf

Ford Fiesta Rally3