II. ZEG Rally Show – Zalaegerszeg

II. ZEG Rally Show – Zalaegerszeg

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!

Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy csapatunk az ország minden területén megjelenjen és közlekedésbiztonsági programjával bemutatkozzon. Így tettünk 2021 nyarán is, amikor az Országos Rallye Bajnokság keretein kívül megrendezett I. ZEG Rallyshow-n álltunk rajthoz, illetőleg végeztük közlekedésbiztonsági aktivitásunkat.

Az elmúlt évi sikerek és elismerő szavak után idén is terveztük a rendezvényt és jelen voltunk a 2022. augusztus 6-7 napokon rendezett II. ZEG Rallyshow-n. A rendezvény a HUMDA Magyar Autó-Motorport és Zöld Mobilitás-Fejlesztési Ügynökség Zrt. által került megrendezése.

A rendezvény előtti időszakot felhasználtuk arra, hogy a közlekedésbiztonsági programunkat a social médián keresztül meghirdessük, annak érdekében, hogy minél több felnőtt és gyermek tudomást szerezzen programunkról.

A rendezvényt megelőző sajtótájékoztatóra is meghívást kapott csapatunk pilótája, ahol sajtó képviselőinek szóban, röviden bemutathatta, hogy milyen programokkal készülünk a futam napján. Programunkat egésznapos, intenzív látogatottság jellemezte. Rendkívül sok felnőtt és gyermek fordult meg csapatunk Közlekedésbiztonsági programhelyszínén és vett részt a különböző figyelemfelhívó, oktató aktivitásokon.

A verseny 5 különböző pályán zajlott, amelyek közül kettő igazi rally pálya volt Zalaegerszeg vonzáskörzetében, két pályát a ZalaZone-on belül jelölt ki a rendező és egy gyorsasági szakasz erejéig Zalaegerszeg belvárosában autózhattunk!

Csapatunk navigátora Czézinger Kristóf ezúttal a ZEG Rallyshow rendezői gárdájában tevékenykedett, ezért alkalmai navigátorokkal, teljesítettük a versenytávot. A navigátorok cseréjére a versenykiírás is lehetőséget adott, amely okán Zsolt feladata volt, hogy ne csak feldolgozza az öt különböző pályát, hanem meg is jegyezze azokat.  

A nézők és a vendég navigátorok miatt törekedtünk a látványos, erő-csúsztatásos autózásra, de és természetesen a biztonság volt a legfontosabb. Tekintve, hogy komoly és összetett rallypályák is a verseny részét képezték, ahol a megfelelő tapadás szükséges volt, ezért verseny slick abroncsokkal teljesítettük a versenytávot. 

A ZalaZone területén lévő szervizben sem tétlenkedtünk! A hozzánk látogató családok, felnőttek és gyermekek részére autogramkártyával és kisebb ajándékokkal készültünk.

A jelenlévő nézőktől azt a visszajelzést kaptuk, hogy a célunkat elértük mind a Közlekedésbiztonsági parkukkal, mind látványos autózásunkkal. A rendezvény szlogenje: „Óra helyett élmény”, amelynek törekedtünk megfelelni, ezért is volt meglepő számunkra, hogy az élményautózások közepette az abszolút 6. helyet sikerült elérni.

Külön öröm számunkra, hogy a versenyzésen és a közlekedésbiztonsági aktivitáson túl egy új formában is képviseltette magát csapatunk. A futamon, annak ZalaZone-on belüli, zárt pályáink rajthoz állhattal a jövő versenyzői, 16 év alatti, fiatalok, a Juniorok. Számukra időmérés nem zajlott ugyan, de csapatunk minden rajthoz álló junior számára különdíjat ajánlott fel, egyedi serlegek formájában. Gondolatunk, hogy az a fiatal, aki már most ügyesen kezeli versenyautóját, és ezért pozitív visszajelzéseket kap, ő a későbbiekben tudatos résztvevője lesz a jövő közlekedésének és mintaként szolgálhat kortársainak. A Juniorok ilyen jellegű elismerése megfelel jelmondatunknak: „Autósporttal a biztonságosabb közlekedésért!”

Versenyünk kapcsán készült interjú anyagok:

Hoffer Zsolt – Nem volt kérdés, hogy idén is ott leszünk a ZEG Rally Shown – RallyCafe

Támogató-autóztatás került előtérbe a ZEG ralin – Rallyfeeling

A futamról készült videóanyagok:

II. ZEG Rally Show hivataloks videó – RallyCafé

II. ZEG Rally Show – Füredi SportVideo

II. ZEG Raly Show – Közlekedésbiztonság

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat, elképzeléseinket.

Tisztelettel:                       

Hungarian Police Rallye Team 

Hoffer-Fehér Anita
Hoffer Zsolt & Czézinger Kristóf
Ford Fiesta Rally3