Ózd Rally – 2022

Ózd Rally – 2022

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!

Hosszabb kihagyás után folytatódott a 2022 évi Országos Rally Bajnokság, amely INTEGRA Group Ózd Rally néven került megrendezésre Ózd központtal 2022. október 6-8 között.

Október 6-án és 7-én pályabejárás volt a feladatunk, valamint az adminisztratív és technikai átvétel, melyeket követően fordított rajtolási sorrendben vettünk részt a 7-én este megrendezésre kerülő prológon. A lezárt rally pályák 8-án várták a csapatokat, így minket is. 3 különböző gyorsasági szakaszt kellett teljesítenünk háromszor.

A verseny reggelén már 7 órakor versenyautóba ültünk és indultunk az első gyorsasági szakaszra, amely Magyarország leghidegebb pontján Zabaron volt. A tempós Zabar – Domaháza szakasz után Sáta településről indult a második gyorsasági szakasz, amely 10 km-t meghaladó hosszúságú rendkívül nagy tempó- és ritmusváltásokat igénylő pálya, majd a kör utolsó szakasza a Királdi körgyors volt 20 km hosszúságú, de önmagára visszaforduló pálya, amely ezáltal a nézők számára is a legtöbb élményt adta.

Ezt a kört még kétszer ismételtük meg, ahol minden szakaszon tudtunk az eredményünkön javítani, kivéve az utolsó szakaszt, amely már sötétben zajlott. Itt sajnos az első verseny reflektorunk, fényvetőnk meghibásodott és ennek hiányában kellett abszolválni a szakaszt. Panaszra így sem lehet okunk, hiszen nagyon tudatos autózással és csapatmunkával Zsolt és Kristóf remek eredményt elérve a legjobb 10-en belül autózott.   A verseny végén így a kategória legjobbjaként, ORB abszolút 10. helyen a nagy abszolútot tekintve a 11. helyen végeztek.

Rallyfelling interjú: Mindig igyekeznek a biztonságra törekedni

Rallycafe cikke: Hoffer Zsolt az év eddigi legjobbját nyújtotta Ózdon

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat, elképzeléseinket.  

Tisztelettel:

Hoffer-Fehér Anita
Hoffer Zsolt & Czézinger Kristóf
Ford Fiesta Rally3