RallyFeeling – Még tart az ismerkedés

RallyFeeling – Még tart az ismerkedés

Még tart az ismerkedés.

A Hungarian Police Rallye Team párosa alaposan felkészült a Rally1-es bajnokság második versenyére, amit Ózd és Eger környékén rendeztek a múlt hétvégén. A változatos körülmények között zajló futamot a duó sikeresen teljesítette, de Zsolt elmondása szerint, még tart az ismerkedés az autóval. 

Ózd és Eger környékén rendezték a Rally1 második futamát. Hogyan készültetek a versenyre, Kristófnak mennyire nehéz feladat az első évében az itinerek pontos megírása?

Felkészülésünk alapvetően az autó beállításával telt – kezd bele a beszélgetésbe Hoffer Zsolt. – A BERENYIRACING csapatával kerestük meg a megfelelő beállítást, majd egy nagyobb teszten pontosítottuk azt. Ekkor volt mód arra is, hogy a MABISZ-al közös E-KÁRBEJELENTŐ játékunk nyertese kipróbálja a jobb1-t. Kristóf remek „szakemberektől” tanult, köszönjük Bessenyey Zolinak, Nyírfás Julcsinak és Nagy Attilának! Rendkívül jó alappal ült így be mellém, nagyon jól megértjük magunkat és rengeteget tanul annak érdekében, hogy egyre jobb legyen!

Mi történt veletek a szombati nap folyamán?

A pénteki prológot nagyon élveztük és nagyon vártuk a szombati gyorsokat. Jobban is tetszettek, mint a vasárnapi szakaszok. Tudtunk pontosan menni, gyorsulni, javítani az itineren és a hibáinkon. Az eső az 5. sátai gyors rajtjában kapott el és az ablaktörlő nem bírta törölni a vizet, annyira esett. Többször csak a szerencse tett minket vissza az útra. A hatodik gyorsunk sajnos etap is lett, bár látva, hogy mi lett a pályából a sok eső hatására, a rendező jó döntést hozott!

A vasárnap nehezen indult számotokra, aztán egyre jobban ráéreztetek a ritmusra és utána már láthatóan élveztétek is a versenyzést.

Az Autogumiplaza által biztosított vízre fejlesztett abroncsokat nem ismertük és nem is mentem velük jól, aztán a Szarvaskő-Egerbocs gyorson jobban megbíztam a gumiban és meg is jött a kedvem menni velük. Persze elállt az eső a következő gyorsokra (majdnem) így az abroncsokon változtatni kellett.

A hétvége folyamán változatos időjárási körülmények között versenyeztetek. Nehéz volt kiválasztani a megfelelő abroncsokat és a beállításokat?

Mint mindenkinek, nekünk is nehéz volt megtalálni az eredményes taktikát. Az biztos, hogy az autót is jobban kell ismernünk ahhoz, hogy mi is bátran állítsunk a gátlókon, ha azt a körülmények indokolják. Ez még sajnos nincs meg! Az abroncsok terén van miből választanunk és bár nem mindig, de elég jól kitaláltuk, hogy mivel menjünk.

Milyen tapasztalatokat szereztetek két verseny után az autóról?

Nagyon lendületautó az biztos. Ezt most tanulom és tanulni is fogom, ebben magam is kértem segítséget. Versenyüzemanyaggal megyünk már, így erősebb lett picit a kocsi, de ami a lényeg, hogy a futóműben és a fékrendszerben jobban meg lehet bízni, mint gondoltam.

A verseny utáni kedden egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett a Hungarian Police Rallye Team. Mesélnél nekünk az újabb megállapodásról amit az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal kötöttetek?

Köszönöm a kérdést! Azt gondolom, hogy óriási elismerés, és megtiszteltetés, hogy az ORFK-OBB-vel együttműködési megállapodást köthettünk. Ezzel a rally szervizekben végzett munkánkat is elismerték, valamint a Ford Fiesta Rally3 végső design-ját is megalapoztuk. A Közlekedésbiztonsági Parkunkban is nagy fejlődést láthattatok, a MITKO Magyarország igen egyedi képet varázsolt nekünk, a Ford Magyarországgal közösen alakítottuk ki programunkat, hogy még több értékes balesetmegelőzési elemet bemutathassunk! Partnereink segítségével értékesés hasznos ajándékokat adhattunk át.

Köszönjük partnereink segítségét! Salgón találkozunk!