Q8Oils Eger – Ózd Rally 2021 – Beszámoló

Q8Oils Eger – Ózd Rally 2021 – Beszámoló

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!

2021. május 14-16 között Ózd központtal került megtartásra az Országos Rallye Bajnokság második futama az Q8Oils Eger-Ózd Rallye.

Az első futamhoz képest változott a versenyautó dekorációja. Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottságával való együttműködésünk egyik elemeként a versenyautó megkapta Balesetmegelőzési dekorációját, amellyel a rendőrséghez való tartozásunkat, és programunkra való figyelemfelhívást kívánjuk hangsúlyozni.

A futamot megelőzően teszten állítottuk be a versenyautót. Kazár település mellett volt módunk a futam körülményeihez hasonló aszfalton tesztelni, amely jól sikerült, megtaláltuk a megfelelő futómű setup-okat, és alapsebességünk is alapvetően jobbá vált. 

A verseny szervize Ózd központjában volt, ahol csapatunk és a Közlekedésbiztonsági Parkunk kiemelt helyet kapott. A BERENYIRACING szervizkamionja alatt, versenyautónk mellett versenyszimulátort próbálhattak ki a szervizpark, így szervizünk látogatói. A versenyszimulátorban versenyautónk design-jával megegyező Ford Fiestával „rallyezhattak” a jelentkezők.

Futamunkról: A Ford Fiesta Rally3 ismét a 112es rajtszámot kapta, valamint megkaptuk az M-Sporttól a versenyüzemanyaghoz fejlesztett programot, amellyel az autó dinamikusabban mozogott.  

A futam az Ózdi Stadion salakján prológgal kezdődött, ahol három kört kellett teljesítenünk, amelyet látványos és lendületes módon oldottunk meg, valamint a teljesített idő miatt sem kellett szégyenkeznünk.

05.15.-én három körben hat gyorsasági szakaszt kellett abszolválnunk. A tempós Sáta gyorsaságin és a Királdi körgyorson 3-3 alkalommal kellett versenytempóban áthaladni. Az első körünk jól sikerült és a második körben is tudtunk gyorsulni, azonban a 3. körben a sátai rajtban ért minket egy intenzív esőzés, amelyben kemény slick gumikon autózva a biztonság volt az elsődleges cél. Mértékletességünk kifizetődött, az autót kalandokkal ugyan, de sértetlenül vittük át a szakasz célján. A napot abszolút 20. helyezésen belül fejeztük be egyetlen Rally3-al versenyző párosként.

A záró versenynapon 8 gyorsasági várt ránk, amelyet esős időjárásban kezdtünk meg, majd folyamatosan javuló körülmények között teljesítettünk. Az időjárással taktikánk és sebességünk is javult, amelynek köszönhetően az abszolút 17. helyen fejeztük be a versenyt.

A kitűzött célt ismét teljesítettük, korábbi futamunkhoz képest jelentősen gyorsultunk és több párost magunk mögé tudtunk utasítani, akik az első futamon még előttünk végeztek.

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat, elképzeléseinket.

A weboldalunkon található képeket nagy felbontásban kérésre megküldjük. 

Versenyünk élménybeszámolója: https://rallyfeeling.hu/meg-tart-az-ismerkedes/

Videó beszámoló: https://www.youtube.com/watch?v=G2Xx6TkFMZI&t=6s

A Sport1 televíziócsatorna 2021. május 22-i autósport műsorában, amely a Félkeresztben címet viseli, csapatunk is aktív szerepet kapott: https://youtu.be/LtITE_S6j50 

Tisztelettel:

Hungarian Police Rallye Team 
Hoffer Zsolt & Kasza Kristóf
Ford Fiesta Rally3