MEGMÉRETTETNÉK MAGUKAT MÁS RALLY3-AS AUTÓKKAL IS – RallyFeeling

MEGMÉRETTETNÉK MAGUKAT MÁS RALLY3-AS AUTÓKKAL IS – RallyFeeling

Hoffer Zsolt és Kasza Kristóf a Hungarian Police Rallye Team párosa múlt hétvégén az 54. Mecsek Ralin állt rajthoz. A pénteki napon az időjárás nem fogadta kegyeibe a párost, szombaton viszont a megfelelő tempó hiányzott a sikeres szerepléshez, a versenyüknek pedig egy technikai hiba miatt, idő előtt lett vége. 

Mielőtt rátérnénk a Mecsek Rally történéseire, egy pár mondatban mesélj nekünk a Kamion EB-n belüli rendezvényetekről, ami nagyon nagy sikert aratott a Hungaroringen!

Megtisztelő felkérést kaptunk a Kamion EB rendezőjétől, hogy Közlekedésbiztonsági Programunkkal vegyünk részt a Hungaroringen megrendezésre kerülő Kamion EB-n programelemként – avat be minket a részletekbe Hoffer Zsolt. – Vittük a versenyautót és az SBR Racing versenyszimulátor jóvoltából az online térben lehetett a mi autónkkal menni. Nagyon sokan voltak nálunk mindkét versenynapon.

Kijelenthetjük, hogy nem ma kezdted a versenyzést, ezért már van pár Mecsek Rally a hátad mögött. Melyikre emlékszel a legszívesebben és miért?

A 2017-es Mecsek biztosan a legemlékezetesebb számomra. Bunkoczi Lacival ott lettünk a 2WD és a kategória bajnokai. Akkor is a BERENYIRACING autójával mentünk.

A pénteki egy gyorsasági szakaszt elég óvatosan teljesítettétek…

Nem voltam feldobódva, hogy már megint esőben és sárban kell kocsizni. Kristóf először ült esti gyorsan kocsiban, volt mit megismerni és megszokni neki is és valóban túl óvatos voltam. Azt már észrevettem, hogy a puha futómű beállítás nem fekszik annyira, így vártuk a másnapi száraz körülmények közötti versenyzést, hogy keményíthessünk a kocsin!

Mi történt veletek szombaton?

Még keressük az okát, hogy nem tudtunk úgy menni, mint ahogyan szerettük volna, ahogyan Ózdon mentünk. De nem fognám az autóra. Voltak javítandó hibáim, amelyekre figyeltem, hogy az év vége felé még gyorsabb tudjak lenni. Ennek ellenére tudtunk stabilan közlekedni, javítani az idejeinken. Az utolsó kör első gyorsasági szakaszán egyáltalán nem voltunk óvatosak, de sajnos ezt nem tudtuk már teljesített szakaszidővel igazolni. Sajnos egy technikai probléma ebben meggátolt minket.

A nézők egy látványosan, de óvatosan közlekedő Hoffer Zsoltot is láthattak a hétvége folyamán. Bírta a kézifék? 🙂

Ha látványos volt, annak örülök. A Rally3-nál figyelni kell arra, hogy hol indítod meg, mert nem egy nagyon izmos autó. A Rally4-k erejével bírunk, de 135 kg-al nehezebbek vagyunk, ezt a hátrányt érzem néhol. Az összkereket még szokom (ígérem nem mindig ezt fogom mondani 🙂 ), ezért próbálkozom vele! A kézifék bírja természetesen, de legalább használva van!

Négy verseny után hogyan összegeznéd a Fordos kalandotokat?

A Boldogkő teljesen kezdeti futam volt, ahol még csak puhatolóztunk. Az Ózd-Eger egészen biztató fejlődést mutatott, ezért alig bírtuk kivárni, hogy a Salgó Ralin menjünk, ahol technikai hibánk volt. Mecsek egy igazán jó rendezésű futam volt, ahol sajnos megint idő előtt lett vége a futamunknak. Az autó zseniális, a kezdeti hibákat leszámítva. Szerintem hamarosan több ilyen autó is lesz, akkor igazán tudjuk majd magunkat mérni, hogy hol tartunk! Alberti Szabinak és Földi Nikinek gyors gyógyulást kívánunk, várjuk vissza őket a pályákra! A Mecsek Ralin is kiváló helyet kapott a parkunk, azonban a pokoli forróság, majd a vihar és jégeső nem kedvezett a program látogatottságának! Partnereinkkel közösen reméljük, hogy a Székesfehérvár-Veszprém Rallye alkalmával többen tudnak hozzánk ellátogatni!