ZEG Rallyshow – Beszámoló

ZEG Rallyshow – Beszámoló

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!

Az 2021 évi Országos Rallye Bajnokság keretein kívül rendezett úgynevezett ZEG Rallyshow-n álltunk rajthoz 2021. augusztus 7-8 napjain.

A rendezvény a HUMDA Magyar Autó-Motorport Fejlesztési Ügynökség Zrt. tevékenységi körében került megrendezése. Célja az autósport értékeinek megmutatása, népszerűsítése volt. A futam központja a ZalaZone Járműipari Tesztpálya volt, amely Európa legújabb és legmodernebb pályája, amelyen a járműtechnika fejlesztései zajlanak.

Ez volt az első alkalom, hogy a ZalaZone megnyitotta kapuit a civilek számára, és a pálya mindenki számára megismerhetővé vált. A futamon három különböző gyorsasági szakasz várt ránk, amelyből kettő a ZalaZone-on belül volt megtalálható, egy szakasza pedig Zalaegerszeg belvárosában került kialakításra.

Tekintettel arra, hogy Zalaegerszeg és környékén közel 20 éve nem volt rally verseny rendezve, ezért igen komoly látogatói, nézői számra lehetett számítani. Ez a várakozás be is igazolódott minden gyorsasági szakasz mellett és szervizparkban is óriási tömeg volt.

A futamra nem csak meghívást kaptunk, hanem felkérést is, hogy a Közlekedésbiztonsági programunkkal színesítsük a ZalaZone-ban kialakított szervizterületen lévő programokat. A Közlekedésbiztonsági park kiemelt ponton, a rajt-cél dobogó közelében kapott helyet, ahol a látogatók megfelelő helyen és biztonságosan tudtak a közlekedési sajátosságokkal és partnereink aktivitásával foglalkozni.

A megfelelő helyszín mellett mind a rendező, mind csapatunk nagy hangsúlyt fektetett a program beharangozására, a helyi sajtóban és social média felületeken.

Az augusztus 8.-n 10 órától 16 óráig meghirdetett Közlekedésbiztonsági programunkat kiemelten szép időben, nagy látogatói létszám mellett tudtuk végezni. minden programelemünk nagy sikerrel zajlott, a kiállított Ford járműveket sokan megtekintették, a részegszemüveggel kombinált Alkoholismereti teszt sokak számára hozott meglepő eredményt, az E-Kárbejelentő kapcsán kialakított programpont is sikerrel zajlott. Természetesen a Közlekedési pályánk ismét nagy érdeklődésnek örvendett és folyamatosan volt módunk tanítani, szórakoztatva oktatni a látogatóinkat.  Külön megtisztelő volt számunkra, hogy a rendezvény megnyitását követően megtekintette tevékenységünket Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos, aki gyermekeivel közösen több mint másfél órát töltött parkunkban. Munkánkhoz és céljainkhoz gratulált személyesen is.

Versenyzésünkről:

A futam show jellege kapcsán arra törekedtünk, hogy mind az autón belül, mind az autón kívül élmény legyen az autó mozgása, hangja. Az összkerék-hajtás sajátosságainak előtérbe helyezése érdekében a kiváló minőségű és jól tapadó aszfalton murva abronccsal autóztunk, amely garantálta a jármű folyamatos csúszását.

Az időméréssel nem foglalkoztunk, hanem az autó folyamatos csúszáshatáron tartásával szórakoztattuk a nézőket és az autón belül ülőket egyaránt. Törekedtünk a látványos autózásra, amely kapcsán nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk.

A szervizidőben sem tétlenkedtünk a hozzánk látogató felnőttek és gyermekek az előre elkészített autogram kártyáinkat kérték, de volt hogy a látogatók saját ruházatukra kértek tőlünk aláírást. Különleges pillanat volt, amikor versenyautónkat Zalaegerszeg város egyenruhás rendőrei körbevették és alaposan szemügyre vették. Ennek egy pillanatát fotón csatolva is megküldöm. 

A jelenlévő nézőktől azt a visszajelzést kaptuk, hogy a célunkat elértük mind a Közlekedésbiztonsági parkukkal, mind látványos autózásunkkal. Ilyen visszacsatolásban bízunk következő futamunka a Vértes Rally kapcsán is.

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat, elképzeléseinket.

 Tisztelettel:

Hungarian Police Rallye Team  Hoffer-Fehér Anita
Hoffer Zsolt & Kasza Kristóf
Ford Fiesta Rally3