Vértes Rally 2021 – Beszámoló

Vértes Rally 2021 – Beszámoló

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!

Hosszú ideje nem jelentkeztünk beszámolóval, holott legutóbbi versenyünkre, az Országos Rallye Bajnokság hatodik futamára még 2021. augusztus 28-29 napokon sor került. Beszámolónk késlekedésének okára kitérek a későbbiekben. Nyárzáró futamunk a Vértes Rallye 2021 volt, amelynek központja Mór városában az ipari parkban került kialakításra. Az igen egyedi szervizközpont kedvező feltételeket teremtett számunkra. A szervizterület be- és kihajtó pontja mellett egy több, mint 3000 cm2-s, biztonságos területet kaptunk a terület tulajdonosától az ADIENT HUNGARY Kft.-től.

Augusztus 28-án délután indult futamunk, ahol egymás után háromszor kellett teljesíteni a 17,3 km hosszúságú Oroszlány-Kőhányás gyorsasági szakaszt. A gyorsasági szakaszokat sikeresen abszolváltuk, nehézséget hozott, hogy a harmadik gyorsasági szakaszon történt egy baleset, amely miatt mi kényszerültünk 15 percet várakoznia rajtoltató sátor alatt. Abroncsaink, fékjeink drasztikusan elhűltek, ezért óvatosan kellett a szakaszt kezdenünk.

Így a napot az abszolút 20 helyen fejeztük be és tudatosan készültünk a következő versenynapra, ahol további 8 gyorsasági szakasz várt ránk. 29-én jól kezdtünk és folyamatosan gyorsulva haladtunk, abszolútban már a 18. helyen voltunk, amikor a verseny 8. szakaszán a jobb első futómű kifordult és bár az összkerekes hajtásláncnak köszönhetően tudtunk még kicsit menni, de az autó védelme érdekében a kiállást kellett választanunk.

A Pusztaván gyorsasági szakasz egyik leglátványosabb részén kényszerültünk kiállásra, ahol minket is meglepett az a tisztelet és szeretet, amelyet a rally közönségtől kaptunk.

További aktivitásaink, megjelenéseink:

A futamot követően a versenyautót biztosító BERENYIRACING gyorsan kijavította a versenyautó, amellyel több rendezvényen is megjelentünk.

Csapatunk szakmai stábja 2021. szeptember 6-tól december 17 -ig terjedően aktívan, instruktorok biztosításával részt vesz a HUMDA (Magyar Autó-Motorosport Fejlesztési Ügynökség Zrt.) ROAD SAFETY – A Biztonság az első elnevezésű programjában, amely egy 13 állomásból álló, állomásonként egy hetes közlekedésbiztonsági fejlesztő programot jelent. A program oktatási anyagát csapatunk pilótája Hoffer Zsolt és instruktorunk közösen írták, amely kiadvány formájában minden programban érintett gyermekhez eljut.

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat.

Tisztelettel:

Hungarian Police Rallye Team 

Hoffer-Fehér Anita / Hoffer Zsolt 

Ford Fiesta Rally3