IV. Nyíregyháza Rallye – Rally Hungary 2021 – beszámoló

IV. Nyíregyháza Rallye – Rally Hungary 2021 – beszámoló

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!

A Magyar Országos Rally Bajnokság záró és a Rally Európa Bajnokság (ERC) utolsó előtti futama a IV. Nyíregyháza Rallye – Rally Hungary volt, amelyre már a felkészülés sem volt egyszerű. Csapatunk kizárólag olyan felkészülési teszten vesz részt, amely minden hatóság engedélyét megkapta, és végrehajtása rendőri biztosítással megoldott. Tekintettel arra, hogy ilyen teljeskörű teszt megtartására nem volt lehetőségünk, ezért a Kazincbarcika Rallye-t választottuk felkészülésnek, amely a rally másodosztály záró bajnoki futama volt. Kazincbarcika központtal került megrendezésre és két igen eltérő felületen zajlott, amely felkészülésünk alaposságát javította. 2021. október 16-17 napokon zajlott a verseny, amelyen Kristóf elfoglaltságai miatt Pap Tamás töltötte be navigátori szerepet.

Tesztversenyünk videó összefoglalója: https://www.youtube.com/watch?v=0YEVdBpeeTw

A záró ORB futam felkészülésének rendkívül megfelelő volt a kazincbarcikai futam, hiszen egy héten belül ismét versenyautóban ülhettünk. A Rally Hungary 2021. október 22-23-24 napokon zajlott, melynek pályabejárása miatt már 20.-án utaztunk Nyíregyházára.

10.21-én 07-től 23 óráig dolgoztuk fel a pályákat, 10.22.-én pedig 07 órától 16:00 óráig végeztük a pályabejárást, amelyet követően rövidesen kezdődött a RabócsiRingen rendezett első gyorsasági szakaszunk! A közel 200 versenyautó párban történő rajtolása és versenye sok izgalmat és élményt hozott. Mi már lámpafénynél és lámpasoraink használatával versenyeztünk és nyertük a páros versenyt, amely abszolútban is jó eredménynek számított.

Célként fogalmaztuk meg, hogy az abszolút értékelés első 15 helyezésén szeretnénk végezni, hogy megszerezzük első abszolút pontunkat.

A gyorsasági szakaszokra kb. 70 km-es közúti forgalommal jutottunk el, hiszen tradicionális zempléni pályákon versenyeztünk. Így a verseny össztávja 966 km volt, amelyből 182 versenykilométert kellett teljesítenünk!

Az ORB előtt rajtolt az Európa Bajnokság mezőnye, ahol többször is olyan események történtek, mely a futam leállítását, várakozást és átlagidő megállapítást eredményeztek. A szombati versenynapon a negyedik szakaszon kb. 8 km-t defekttel autóztunk, amely miatt az abszolút értékelésben meglehetősen hátra kerültünk.

A vasárnapi versenynap a felzárkózás napja volt, amelyet alaposan kihasználtunk, folyamatosan gyorsultunk. A Nyíregyháza belvárosában ugyan a látványos autózást helyeztük előtérbe, de ennek ellenére is sikerült sok pozíciót javítani, amelynek eredményeként az abszolút értékelés 15 helyén végeztünk és a legjobb pozícióban végző Rally3-s autóval versenyző páros lettünk.   

 Tisztelettel:

Hungarian Police Rallye Team Kft.

Hoffer-Fehér Anita

Hoffer Zsolt – Ford Fiesta Rally3