II. Therwoolin Boldogkő Rally 2022 – Beszámoló

II. Therwoolin Boldogkő Rally 2022 – Beszámoló

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!

A II. Therwoolin Boldogkő Rally 2022. április 22-23 között került megrendezésre Boldogkőváralja központtal. A verseny szervize és a Közlekedésbiztonsági Programunk ezen a futamon külön helyszínt kapott. A verseny szervizterülete Boldogkőújfalun, iparterületen volt.

A verseny hetében rövid teszten volt lehetőségünk az autó beállítására. A Salgó Rallyval ellentétben rosszabb talajminőségre készültünk, amely a futómű más jellegű beállítását igényelte. Sikerült megfelelő beállítást találnunk, amelyre alapozhattuk a pályák feldolgozásának szempontjait. 

A 04.22-i pályabejárást alaposan, minden pályaelem feldolgozására figyelemmel végeztük. Az időjárás már a pályabejáráson is drasztikusan változott, amely a versenynapot is megnehezítette.

A verseny napján eső áztatta, csapadékos, helyenként saras pályák fogadtak minket, amelyekre sikerült megfelelő abronccsal kigurulni. Sebességünk megfelelő volt már az első szakaszon is, még úgy is, hogy az első szakasz nagyobb részében a sebességváltókar akadása nehezítette a problémamentes versenyzést. Zsolt a járműkezelési ismereteit felhasználva változtatott járműkezelésén annak érdekében, hogy az első három gyorsasági szakaszt teljesítve a csapat a szervizben kijavíthassa a hibát. Fentiek ellenére is az abszolút értékelés legjobb 15 párosa között voltunk.

A verseny második körére, már hibátlan lett a Ford Fiesta Rally3, amely bizakodásra adott okot. Hoztunk egy határozott döntést és a mezőnyből párosunk gurult ki egyedül középkemény abroncsokon, minden más páros puha abroncsokat választott a saras pályarészek miatt. Döntésünk sikert hozott, folyamatosan egyre jobb időket tudtunk autózni, és a nagyobb kategóriás autókat egy részét magunk mögé utasítva felküzdöttük magunkat az abszolút értékelés 13. helyéig, az Országos Rally Bajnokság 11-ig, a CEZ – Európai Zóna bajnokság – Abszolút 3. helyéig, és a fentieken túl kategóriánk első helyén végeztünk. Ezzel ismét értékes abszolút pontokat szereztünk.

Az alábbi linken a csapatunk versenyéről készült videó látható, fotók pedig a Galéria menü alatt találhatók.

Rallyfeeling interjút pedig ezen a linken olvashatjátok.

Tisztelettel:

Hungarian Police Rallye Team Kft.

Hoffer Zsolt – Czézinger Kristóf

Ford Fiesta Rally3