Verseny előtti teszt – Hoffer Zsolt

Verseny előtti teszt – Hoffer Zsolt

A mai napon Cereden volt módunk teszttel felkészülni a Dunakanyar Rally-ra. A teszt számunkra két okból is igen fontos volt.

Egyrészről a múlt hét végén derült ki, hogy a Ford Fiesta Rally3 váltóházán van egy repedés, amelyet tüzetesen megvizsgált a BERENYIRACING vezetője, Berényi Laci. Megállapította, hogy a váltóház belülről még rosszabb állapotban van, pont ott, ahol a hátsó kihajtás rendszere található. Új váltóházat rendelt a csapat, amely most, hétfő éjfélkor érkezett Magyarországra. Egész éjszakás szerelés után a teszten derült ki, hogy tökéletes munkát végeztek és a váltó hibátlanul működik.

Másik célunk ilyenkor mindig a megfelelő beállítás megtalálása az adott rally pályáira. A Rally3-hoz homologizált, erősebb rugók kerültek az autóba, amelyhez a gátlókat kellett megfelelően beállítani. Reggel a tesztre menet tartottunk az esőtől, de meglepő módon a Cered közelében lezárt útszakaszon nem volt esőzés, ezért végig száraz körülmények között tudtunk autózni.

A BERENYIRACING-el jó beállítást találtunk hamar, így volt lehetőség arra, hogy a tesztünkre ellátogatókat egy kis rally élményben részesítsük. Navigátorunk, Kristóf, sajnos nem tudott jelen lenni a teszten munkahelyi leterheltsége miatt, ezért helyére többen is be tudtak ülni.

Sikeres napot zártunk, amely fontos része a hétvégi versenynek! Lezárt szakaszon, rendőri biztosítás mellett tudtunk autózni, amely biztosította azt, hogy csak a pályára és az autóra figyelve készüljünk a futamra.

Hoffer Zsolt