Székesfehérvár – Veszprém Rally 2022

Székesfehérvár – Veszprém Rally 2022

Tisztelt Partnerünk, Támogatónk!

Az Országos Rallye Bajnokság egyetlen murvás talajú futama a 2022 versenyévben a Székesfehérvár – Veszprém Rally 2022. Mindkét város híres autósport szeretetéről és a környezetükben található murvás talajú utak sajátosságairól.

A verseny központját és a szerviz területet Veszprém, a Veszprém Aréna biztosította. A nézők számára csalogató és közvetlen élményt nyújtó belvárosi gyorsasági szakaszt pedig Székesfehérvár.

A futamra július 23-24 napokon került sor. A versenynapokat megelőzően volt módunk a pályákat bejárni, feldolgozni, amelyet úgy kellett megoldanunk, hogy csupán 3 alkalommal haladhattunk át a szakaszokon, a versenykiírás szerint.

A pálya bejáráshoz mindig megfelelő járművet kell választani, amely alkalmas az adott területen való közlekedésre, és kialakítása, futóművének visszajelzései biztosítják a pályák releváns elemeinek felismerését. Ezen a futamon egy Ford Ranger Stormtrak volt a társunk a pályák feldolgozásában, amely tökéletes választás volt!

Fontos megemlíteni, hogy 9 éve nem sikerült ezen a futamon célba érni, amely tükrözi a pályák nehézségét, és keménységét. Komolyan igénybe veszi a versenyautót és a versenyzőket is. Ezért figyeltünk arra, hogy minden apró részlet is megfelelően fel legyen jegyezve.

Alaposságunk ellenére is sok kihívással találkoztunk a futamon. A rendkívüli forróság is nehezítette versenyzésünket.    A szervizterület a Veszprém Aréna parkolójában volt, ahol a rendező jelentős méretű helyet különített el programunk számára. Rendezvényünk social média általi beharangozója eredményes volt, mert a forróság ellenére is sokakat üdvözölhettünk a programunk egyes elemein.

A futamot megelőzően egy rövid teszttel készültünk, ahol úgy éreztük, hogy megtaláltuk az autó megfelelő futómű beállításait. Azonban már az első gyorsaságin kiderült, hogy a várt mély nyomok ugyan megvannak, de a talaj sokkal sziklásabb, ezért beállításunk túl kemény lett, pontatlanul lehetett irányítani.

Első körünk ennek tükrében „kalandosra” sikerült, a második gyorson túlcsúsztuk egy erős jobbos kanyarban, a harmadik szakaszon pedig jobb első defektet szereztünk, amely által 5 km-t autóztunk abroncs nélkül. Így tetemes időhátrányba kerültünk.

A második körre módosítottunk a futóművön, amely jobb kezelhetőséget eredményezett. Eredményeink pedig javultak és megkezdtük a felzárkózást!

A nap végén Székesfehérvár lezárt belvárosában egy látványos, de nem az óra ellen teljesítendő szakasz várt ránk. Szeles időjárás ellenére is komoly tömeg állt a kijelölt pálya mellett, ezért látványos autózással szolgáltuk ki a nézőket.

A vasárnapi versenynapon 6 gyorsasági várt ránk, ahol a biztonságos autózás mellett a felzárkózást céloztuk meg.

A 7. Kislőtér elnevezésű gyorsaságin meglepő dolog történt velünk! A gyorsasági szakasz rendkívül jól indult számunkra, nagyon tempósan tudtunk közlekedni. A szakasz közepétől azonban porfelhőbe futottunk, amely drasztikusan csökkentette a látómezőt és lassításra késztetett a biztonság érdekében. A pálya Jutaspusztára bevezető részén utolértünk egy R5-s versenyautót, – az ő porába futottunk többször – szerencsésen egy aszfaltos részen, de ennek ellenére nem engedett el és a következő kilométereken több alkalommal meg kellett állnunk.

Az előzés a murva felületen kialakított pályán több, mint veszélyes, ezért türelmesen versenyeztünk, vállalva a jelentős időveszteséget, ugyanakkor bíztunk benne, hogy a versenyvezetőség az elvesztegetett időnket jóvá írja.

Az utolsó három gyorsaságink rendkívül jól sikerült és sikerült az abszolút 14. helyig felzárkózni. Az utolsó Kislőtéren ismét jót autóztunk, ahol 3 perccel rajtolt az előttünk lévő, ezért nem értünk senkit sem utol és  46 mp-el jobb idővel teljesítettük a szakaszt, mint az előző körben az utolérések miatt. Sajnos beadványunkat nem fogadták el, amely miatt maradtunk a 14. helyen, amely az igen erős mezőnyben értékes eredmény!

A versenyünkről készült kisfilm itt tekinthető meg: https://rallyfeeling.hu/hoffer-zsolt-czezinger-kristof-szekesfehervar-veszprem-rallye-2022-versenyzoi-film/

A csatolt linkeken a versenyzői filmünk látható: https://www.youtube.com/watch?v=nQWesZcAflM

Köszönjük, hogy Partnerünk, és támogatja programunkat, elképzeléseinket.

 Tisztelettel:                       

 Hungarian Police Rallye Team 

Hoffer-Fehér Anita
Hoffer Zsolt & Czézinger Kristóf
Ford Fiesta Rally3