Vezess.hu cikke rólunk

Vezess.hu cikke rólunk

Sziréna nélkül száguldhatnak ezek a rendőrök

2021-ben is ott lesznek rendőrök a raliversenyeken, a pályán és mellette is. Összefogott ugyanis a Ford és a Hungarian Police Rally Team a közlekedés biztonságának népszerűsítése érdekében.

Sziréna nélkül száguldhatnak ezek a rendőrök

Hoffer Zsolt rendőr alezredes közel 20 éve meghatározó alakja a belügyi gépjármű-vezetéstechnikai képzéseknek, emellett a hazai raliversenyeken is szerepel. Nem meglepő, hogy a jármű biztonságos és tudatos kezelése, a közúti közlekedésben előforduló szituációk felismerése és az azokra adott gyors reagálás módozatinak képzései tartoznak feladatai közé.HIRDETÉShttps://stat.hirstart.hu/site/res/img/www/linkstarter/zone_007_vezesshu_desktop.html

Versenycsapata, a Hungarian Police Rally Team, a ralifutamokon ezentúl nemcsak a legjobb időeredményre törekszik majd, de a közelekdésbiztonsággal is foglalkoznak, igaz, azt a pályák mellett. A Forddal közösen végzett kampányban hívják majd fel a figyelmet a közlekedésbiztonság fontosságára. „Csapatunk két fő iránya az autósport és a közlekedésbiztonság. Az autósport, a rali értékeit használjuk fel eszközként a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében” – mondta el Hoffer Zsolt.

Sziréna nélkül száguldhatnak ezek a rendőrök 1

A 2021-es magyar ralibajnokság futamain egy közlekedésbiztonsági parkban várják a rali szerelmeseit, hogy a futamok szüneteiben sok hasznos információval, játékos formában hívják fel a figyelmet a szabályos vezetésre. Foglalkoznak a vezetés közben fellépő figyelemelterelő dolgokkal, mint például az sms-ezés, telefonálás, szelfizés veszélyeire, de felhívják a figyelmet az alkohol- és drogfogyasztás, valamint a másnaposság okozta veszélyhelyzetekre is.

„Mellbevágó statisztikák bizonyítják, hogy a 18-26 éves korosztály közel kétszer akkora eséllyel veszíti életét a közutakon, mint a többiek, körükben Európa-szerte ez a vezető halálok” – fogalmazta meg Szabó Attila, a Ford Magyarország ügyvezetője, hogy miért is fontos a figyelemfelhívás.

Sziréna nélkül száguldhatnak ezek a rendőrök 2

A Hungarian Police Rally Team új autója egy Rally3-as Ford Fiesta lesz, amelyet a Fiesta WRC-ket is építő M-Sport készít. Motorja 1,5 literes, turbós, 215 lóerő teljesítménnyel (30 mm-es szűkítővel) és 400 Nm nyomatékkal. Nagyjából 5 másodperc alatt képes aszfalton elérni a 100 km/órás sebességet, végsebessége pedig a rövid váltóval 185 km/óra. Sadev sebességváltója 5 fokozatú szekvenciális; négykerék-hajtású, elöl és hátul is önzáró differenciálművel. Lengéscsillapítóit a Reiger, fékeit az Alcon szállítja.

Hoffer Zsolt navigátora Kasza Kristóf lesz. Hoffer több mint 20 éve ül versenyautóban és 4 magyar bajnoki címet tudhat magáénak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük